Verwijderde account
Overmatige Gebruiker
Overmatige Gebruiker
Berichten: 1251
Lid geworden op: zo 24 mar 2013, 16:05

zoekfunctie bij veelgebruikte woorden werkt niet

za 16 aug 2014, 15:23

De zoekfunctie heeft een aantal beperkingen waaronder de lengte van zoekwoorden, zoeken op het woord 'het' is weinig zinvol en belast de server onnnodig, op hoe vaak een woord voorkomt en waarschijnlijk een aantal die ik nog niet ontdekt heb.

Die beperking voor het aantal resultaten op één trefwoord is soms behoorlijk irritant. Even het draadje voor visuele associaties zoeken werkt bijvoorbeeld niet. Het zoeken op 'associatie visueel' geeft de melding:
De volgende woorden uit je zoekterm werden genegeerd omdat ze teveel voorkomen: visueel associatie
. Nu kan ik me daar iets bij voorstellen als het om individuele trefwoorden gaat. Zoeken op 'associatie' levert waarschijnlijk weinig zinnigs op. Maar de combinatie 'associatie visueel' zou volgens mij een prima behapbaar aantal resultaten moeten opleveren.

Jammer genoeg is dit filter vrij rigoreus. Als ik binnen mijn eigen reacties op dit forum probeer te zoeken naar 'associatie', het aantal resultaten zou dan pak hem beet tussen de 10 en 50 liggen, krijg ik ook geen resultaten omdat dat woord verwijderd is omdat het te vaak voorkomt (binnen de site dus, niet binnen mijn reacties...)

Dit is grotendeels een beperking van de forumsoftware. Maar er is vast een instelling voor het maximale aantal resultaten dat een bepaald trefwoord mag geven voor het gefilterd wordt. Als die omhoog kan: graag!

Ik heb het draadje inmiddels weer gevonden trouwens :mrgreen:

Terug naar “FAQ en Feedback”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast