Gebruikersavatar
IHBV
Frequente Gebruiker
Frequente Gebruiker
Berichten: 273
Lid geworden op: vr 25 mar 2011, 21:34

‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

zo 07 aug 2016, 18:59

Frequent horen we van hoogbegaafden dat ze wel voor zichzelf willen beginnen (ondernemer, ZZP’er of freelancer worden), maar niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. Soms zijn ze al begonnen, maar loopt het niet lekker. Natuurlijk zijn er mogelijkheden voor informatie bij de Kamer van Koophandel en zijn er ook elders trainingen en coachmogelijkheden, maar daarin wordt de hoogbegaafdheid nooit expliciet meegenomen.
Het IHBV overweegt nu om een studiedag te gaan organiseren over ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden. Om de behoeften te peilen en het programma en de organisatie goed aan te laten sluiten op wat mensen willen, hebben we een korte internet-enquête opgesteld.
We hopen dat je hieraan mee wilt doen en je kunt daarvoor deze link gebruiken.

Gebruikersavatar
Beta
Frequente Gebruiker
Frequente Gebruiker
Berichten: 447
Lid geworden op: vr 24 dec 2010, 21:03

‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

ma 08 aug 2016, 10:24

Interessant! Ik ben een paar jaar geleden ook voor mezelf begonnen en ik heb er geen spijt van. Ik vraag me al een tijdje af of HB meer als specialiteit ingezet kan worden, of er behoefte naar is.
I'm not crazy. My reality is just different than yours.

Ray
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 4776
Lid geworden op: wo 21 mar 2012, 15:50

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

di 09 aug 2016, 02:05

Dit is zeker een interessant onderwerp. Tot dusver heb ik (nog) niet opnieuw een dergelijke stap durven maken en hoewel het me aan 'goede ideeën' niet ontbreekt mis ik tot nog toe blijkbaar toch het lef om er opnieuw voor te gaan.

Gebruikersavatar
HB-tje?
Frequente Gebruiker
Frequente Gebruiker
Berichten: 266
Lid geworden op: wo 11 mar 2015, 21:09

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

di 09 aug 2016, 13:15

Ook hier is het al regelmatig in mijn gedachten geweest om voor mijzelf te beginnen.... Op een gegeven moment begint het vacatures zoeken en solliciteren en toch niet de juiste werkplek kunnen vinden toch wel wat op te breken... Ik zal de enquête invullen....

Ray
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 4776
Lid geworden op: wo 21 mar 2012, 15:50

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

wo 10 aug 2016, 00:25

Als ik het grofweg in zou moeten schatten (gok) (en) (veronderstel) ik dat veel hoogbegaafden welhaast multigetalenteerd (zullen) zijn en waardoor sommigen zelfs meerdere specialisaties in de vingers hebben. Als dat ook maar enigzins een realistische inschatting zou zijn betreffende de gemiddelde hb-persoon, en ik denk werkelijk dat het dat is, zou het zeker wonderlijk genoemd kunnen worden dat de aanwezige (hogere) intelligentie niet verzilverd zou kunnen worden in die zin.

Beta schreef:Ik vraag me al een tijdje af of HB meer als specialiteit ingezet kan worden, of er behoefte naar is.

Noks
Frequente Gebruiker
Frequente Gebruiker
Berichten: 283
Lid geworden op: do 13 jan 2011, 21:37
Locatie: Delft

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 10 mar 2017, 09:36

Al gezien dat we nu twee Ondernemersdagen hebben georganiseerd vanuit het IHBV?
17 maart en 21 april. Er zijn nog een paar plaatsen.
Zie:
https://ihbv.nl/slim-van-start/

Drummer JS
Nieuwe Gebruiker
Nieuwe Gebruiker
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 17 dec 2017, 11:06
Locatie: Goes

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

wo 20 dec 2017, 20:16

Hallo, ik vraag me ook kritisch af of hoogbegaafden wel überhaupt onder een baas kunnen werken, juist omdat ze zo getalenteerd zijn op meerdere vlakken en juist het patroonmatige 9 tot 5 na een korte tijd strontbeu zijn... Hangt ook van een baas en de vrijheid van de functie, maar waar ik mijn vraagtekens bij zet sinds mijn schooltijd : Er heerst een cultuur van
van banencreatie waaruit MEN kan kiezen, in mijn optiek gaat het hier al bijna fout, waarom wordt er nou niet door een groot team gekeken naar leerlingen op de scholen en met hen in overleg gegaan wat betreft hun passies en mogelijkheden en men de wensen behartigen van hen en daarmee een baan creeren, ongeacht of die al bestaat, waarbij men een eigen inkomen kan verdienen en het gevoel hebben synchroon te lopen met hun eigen wijheid en dito hart... Draai t om...Onderschat de leerling niet en vul het vooral niet voor ze in, zeker niet met deze informatietechnologie... Al dat aangepas steeds... Vind ik rete irritant en een basis hebben meer in angst dan mensen (en dat zijn leerlingen net zo goed) ondersteunen, zien, met hen communiceren, ipv : Ja, kies maar, dit is de markt....weet je het al.... Ik krijg er bijna een manipulerend gevoel bij. De multinationals hebben gewoon werknemers nodig die afgestemd worden en tja, zelfstandige denkers zijn toch wel lastig te sturen, weet je wat??? We geven ze een label mee dan...oeps... Sorry mensen, ik wil graag ook kritisch blijven, met in mn achterhoofd de USA, die wel veel kritiek krijgt, maar zij laten al sinds de jaren 90 mensen hun richting kiezen, waarbij de leerling ook wel in een systeem terecht komt, maar toch wat meer afgestemd of men heeft t gevoel afgestemd bezig te zijn, want als er geen werk is voor dat vak is er geen werk, tis net hoe je de viool bespeeld...;)

Ook ben ik 10 jaar ZZper geweest en ook dat is lastig en er wordt ook vanuit de hoge heren met hun economische knobbel gewoon geoordeeld hoe goed jij je zaak draait, maak niet uit of je de slechtste bijna in je vak bent en je hebt een vlotte babbel en je verkoopt goed en je hebt veel centjes verdient dan zeggen de heren: Die zaak draait als een trein... Zij mogen zo kijken van mij, maar vanuit een stukje artistieke ontwikkeling kan het belabberd slecht gaan, omdat alles vanuit herhaling wordt gedaan en als je niet uitkijkt dan houd je jezelf voor de gek door te gaan denken dat je succesvol bent, todat de markt omdraait of de financiele crisis komt en dan....Boem, alles weg en dan blijft het ware artiestieke stukje over die dan ook niks meer is, waar nou net je hart ligt en dan heb je je integriteit flink genaaid en jezelf, als je zo bent tenminste flink vd gek gehouden...

Ik heb altijd bewust het zakelijke het zakelijke gehouden en altijd naast de minimale 25 uur als ZZPer aan zelfstudie gedaan, oefenen op mn instrument, daar ik genoeg collegas zag afgleiden die na het conservatorium geen uurtje meer op hun instrument zich meer ontwikkelde en het wel goed vonden, totdat er wat hen gevraagd werd om op niveau muziek te maken in groepsverband en ze eigenlijk slecht functioneerde en eigenlijk ook niet met hun tijd waren meegegroeid....Of te wel : verwacht t onverwachte en neem nooit genoegen met wat je hebt en blijf ontwikkelen, daar tijden veranderen... Noem t een streber, noem t liever een persoon die wil leven vanuit een behoefte om veel uit t leven te halen en die voelt dat slapen snachts gebeurt en er meer is dan routines en veiligheid...Noem t hoogbegaafd....

Vanuit compassie ben ik blij dat economische talenten zich prima kunnen bezighouden in het georganiseerde Nederland, maar ik pleit ook voor gelijke rechten voor andere zienswijzen, want juist zulke mensen moeten een dom baantje gaan doen om geld te verdienen, terwijl ze mss al op hun vakgebied in vergelijking al hoger functioneren dan een minister of iemand met een erg goede boterham.... Ik stel voor : Laat zij dan onder dwang ook zulk werk moeten gaan doen met heel veel druk erop en een verwachting die een hoogbegaafde aan zichzelf zou stellen.... Eenzijdigheid vind ik super, super de super irritant, oneerlijk, en vooral discriminerend ook.... Gelijkheid, Broederschap,Vrijheid zijn dan loze termen....Geen praatjes maar daadjes zou ik zeggen...

Greets, Jeroen.

Gebruikersavatar
plato
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 2527
Lid geworden op: zo 31 mar 2013, 08:24

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 08:14

Even een algemene opmerking. Ik ben zelf werkgever geweest, 25 man/vrouw personeel, in Nederland. De belangrijkste problemen zijn er simpel genomen twee. De duizenden en duizenden regels - thans 64.000 wetten met bijbehorende regels - van de overheid is je probleem, niet het personeel. Je kostenplaatje wordt vooral gedomineerd door de Nederlandse belastingen, thans 85 verschillende vormen. En wordt benoemd als hoogste in de wereld.

Ik vroeg mij regelmatig af voor wie ik nu werk, om die 1.600.000 ambtenaren en bijbehorende vrienden van werk te voorzien en te financieren of werken voor mijzelf.

Het aantal ondernemers die Nederland de laatste jaren hebben verlaten en in een ander land opnieuw gaan starten is duidelijk aanwezig, Het bovenstaande is voor '99%' de reden. Je zult geen informatie over deze emigratie vinden bij het CBS en de KvK. Kennelijk ongewenst.

Laat je overigens niet misleiden door de KvK die geregeld glorieus weet te melden dat het aantal ondernemingen in Nederland toeneemt. De strategie - lees truc - is dat de KvK echte ondernemingen en de ZZP-er op één lijst zetten.

Drummer JS
Nieuwe Gebruiker
Nieuwe Gebruiker
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 17 dec 2017, 11:06
Locatie: Goes

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 14:34

He Plato!! Heel erg bedankt voor je overduidelijk verhaal en dito inzicht!!!

Werkverschaffing en efficient werken en veranderingen doorvoeren en leiderschap/visionair zijn, zijn toch wel erg duidelijke kenmerken van ondernemende mensen en dan vind ik je toespeling op de ambtenaren wel erg spot on!!!

En die KvK is toch ook maar een pion, er wordt toch vaak ook met 2 maten gemeten: Ja!!! Wees zo succesvol mogelijk en als je met diezelfde drive met bv autoriteiten te maken krijgt, dan wordt het weer lastig.... Tis net alsof we constant 2 persoonlijkheden moeten zijn, maar wel duidelijk moeten zijn wie we zijn.... 2 delig... Maar vooral niet meer nog, want dan lijkt iemand gek en onhandelbaar en daar hebben we dan een psychiatrisch ziekenhuis voor en .....He, jammer, weer zo 2 delig, men moet scoren en pillen verkopen,maar toch ook mensen zo goed mogelijk helpen, maar dan zijn er protocollen, maar wacht even, de een is de ander niet, weet je wat?? We noemen persoon X Hoogbegaafd, met vele enge andere namen....Opgelost, wij hebben ons werk goed gedaan: zie protocol en de cijfers...

Bottom line is : 2delig en liever ook niet...Das t patroon vaak...Oftewel in de volksmond : Doe maar normaal dan doe je gek genoeg, maar: Ben jij succesvol, heb je veel geld opgebracht????

Ik snap best dat een land regelen niet makkelijk is, maar wat ik ook snap is dat we dingen gecompliceerd gaan maken, zodat mensen er werk aan hebben, stel je voor dat alles zo makkelijk te doorzien zou zijn....Dan zouden zuivere en onzuivere dingen die gebeuren meteen opvallen... Iets kan vaak bestaan als het niet te overduidelijk is en dan is de cirkel rond...

Als laatste: Goed zo Jantje , je bent zo slim, je hebt mooie cijfers op school....10 jaar later : Jeminee, wat een lastige vent is die Jan toch!!! Wat is ie arrogant geworden, bah...hahahaha!!!

We weten allemaal dat de wereld verre van perfect is, laten we vooral ons focussen om t beste uit onszelf te halen, ondanks de weerstand van buitenaf en de vele vele beperkingen... Er zijn altijd nog meer goede dan slechte mensen overal gelukkig!!! :)

Gebruikersavatar
plato
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 2527
Lid geworden op: zo 31 mar 2013, 08:24

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 16:20

He Plato!! Heel erg bedankt voor je overduidelijk verhaal en dito inzicht!!!

Werkverschaffing en efficient werken en veranderingen doorvoeren en leiderschap/visionair zijn, zijn toch wel erg duidelijke kenmerken van ondernemende mensen en dan vind ik je toespeling op de ambtenaren wel erg spot on!!!

En die KvK is toch ook maar een pion, er wordt toch vaak ook met 2 maten gemeten: Ja!!! Wees zo succesvol mogelijk en als je met diezelfde drive met bv autoriteiten te maken krijgt, dan wordt het weer lastig.... Tis net alsof we constant 2 persoonlijkheden moeten zijn, maar wel duidelijk moeten zijn wie we zijn.... 2 delig... Maar vooral niet meer nog, want dan lijkt iemand gek en onhandelbaar en daar hebben we dan een psychiatrisch ziekenhuis voor en .....He, jammer, weer zo 2 delig, men moet scoren en pillen verkopen,maar toch ook mensen zo goed mogelijk helpen, maar dan zijn er protocollen, maar wacht even, de een is de ander niet, weet je wat?? We noemen persoon X Hoogbegaafd, met vele enge andere namen....Opgelost, wij hebben ons werk goed gedaan: zie protocol en de cijfers...

Bottom line is : 2delig en liever ook niet...Das t patroon vaak...Oftewel in de volksmond : Doe maar normaal dan doe je gek genoeg, maar: Ben jij succesvol, heb je veel geld opgebracht????

Ik snap best dat een land regelen niet makkelijk is, maar wat ik ook snap is dat we dingen gecompliceerd gaan maken, zodat mensen er werk aan hebben, stel je voor dat alles zo makkelijk te doorzien zou zijn....Dan zouden zuivere en onzuivere dingen die gebeuren meteen opvallen... Iets kan vaak bestaan als het niet te overduidelijk is en dan is de cirkel rond...

Als laatste: Goed zo Jantje , je bent zo slim, je hebt mooie cijfers op school....10 jaar later : Jeminee, wat een lastige vent is die Jan toch!!! Wat is ie arrogant geworden, bah...hahahaha!!!

We weten allemaal dat de wereld verre van perfect is, laten we vooral ons focussen om t beste uit onszelf te halen, ondanks de weerstand van buitenaf en de vele vele beperkingen... Er zijn altijd nog meer goede dan slechte mensen overal gelukkig!!! :)
Wat -meer- pragmatisch even.

80 % van de Nederlandse ambtenaren zijn politiek gezien links gekleurd. Zij zullen daar waar het maar even kan een non-interesse zo niet anti houding toepassen binnen hun werk richting die werkgever. De werkgever is derhalve niet hun klus maar wel de klos. Want dat zijn hele foute mensen.

De KvK bestaat over 2 jaar niet meer. Het is dan een computermodel geworden. De oorzaak is het niet kunnen vinden van een realistische aansluiting bij de behoeftes van de bedrijven, dus werkgevers. De KvK is in de loop der tijd een peperdure organisatie geworden die hun rekening steeds bij de werkgever neerlegde. Ook knoeien met geld was aan de orde.

De regelgeving is zodanig verankerd in het bedrijfsleven dat er geen sprake meer is van een vrij ondernemerschap. De oorzaak van het huidige contractgedoe met werknemers om ze uitsluitend aan te nemen op voorgeprogrammeerde contracten met een vaste looptijd heeft alleen maar geleid tot een hogere werkloosheid en het niet meer aannemen van bepaalde doelgroepen. Zoals de 50 plusser, die niet/nauwelijks meer aan de bak kan komen, omdat hij 50> jaar is. Een walgelijke ontwikkeling.

De oorzaak van het ontstaan van de ZZP-er heeft alles te maken met de regelgeving die niet meer werkt ic meeging met de economische werkelijkheid en derhalve achterhaald is. Inmiddels zijn er 1.000.000 and counting ZZP-ers.

Ook de ontslagprocedures is voor de werkgever een killing moment geworden. Het inkomen van een werknemer is niet te hoog, maar wel peperduur voor de werkgever, die dus op basis van toegevoegde regels moet betalen.

Een werknemer die 1600 E netto p maand verdient krijgt 19.200 E per jaar plus vakantietoeslag. De werkgever betaalt voor deze werknemer:

19.200 x factor 2.0 is 38.400
19.200 x factor 2.1 is 40.320
19.200 x factor 2.2 is 42.240
19.200 x factor 2.3 is 44.160

Factor is afhankelijk van de cao. En dan moet er geen ziekmelding zijn of een anders niet werken.

Drummer JS
Nieuwe Gebruiker
Nieuwe Gebruiker
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 17 dec 2017, 11:06
Locatie: Goes

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 19:36

Bedankt nogmaals Plato voor deze verduidelijking incl. cijfers!! Wat ook een beetje raar is : vaste lasten maandelijks opbrengen (Huur/hypotheek, eten, verzekering, etc.etc.) vs ZZp-inkomen die fluctueert.

OF:
2 verdieners model die daar ook aan vast moeten blijven zitten bijna, ook al is er een rotsfeer tussen partners en degene van de twee die een baan verliest, oei!!! Oftewel ook weinig ruimte voor veranderingen, ook door kinderen en sociale omgeving...

Ik moet je eerlijk zeggen Plato: Ik snap best waarom veel mensen met hun flexibel denken en inzicht en die hoogopgeleid zijn naar het( flexibele )buitenland gaan...

Gebruikersavatar
plato
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 2527
Lid geworden op: zo 31 mar 2013, 08:24

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 19:52

Bedankt nogmaals Plato voor deze verduidelijking incl. cijfers!! Wat ook een beetje raar is : vaste lasten maandelijks opbrengen (Huur/hypotheek, eten, verzekering, etc.etc.) vs ZZp-inkomen die fluctueert.

OF:
2 verdieners model die daar ook aan vast moeten blijven zitten bijna, ook al is er een rotsfeer tussen partners en degene van de twee die een baan verliest, oei!!! Oftewel ook weinig ruimte voor veranderingen, ook door kinderen en sociale omgeving...

Ik moet je eerlijk zeggen Plato: Ik snap best waarom veel mensen met hun flexibel denken en inzicht en die hoogopgeleid zijn naar het( flexibele )buitenland gaan...
Om je huishouding in NL een beetje goed te kunnen financieren en daardoor een beter inkomen moet hebben, zijn er relatief veel NL mannen en vrouwen die een deeltijdbaan hebben: https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=24077

Het bruto inkomen tussen Nederland en Denemarken kent een groot verschil:

Gemiddelde NL-man: 19 Euro/uur
Gemiddelde DK-man: 30 Euro/uur

Het vakantiegeld in DK is bv 12%.

In Denemarken is het zo geregeld dat de werkgever zelf kan beslissen om iemand te ontslaan. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse werkgevers die een geheel dossier moeten opbouwen en dat moeten voorleggen aan...juist je, de ambtenaren.

Door het ontbreken van deze regelgeving is de DK werkloosheid structureel altijd de helft lager dan in NL. Dat geldt ook voor Noorwegen.
Werkloosheid% DK: https://www.dst.dk/da/Statistik/kommune ... uttoledige

Oftewel: de regels in Nederland zijn belangrijker dan het welzijn en de welvaart van zijn mensen.

Drummer JS
Nieuwe Gebruiker
Nieuwe Gebruiker
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 17 dec 2017, 11:06
Locatie: Goes

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 19:59

YEP!!! Dat bedoel ik met vasthouden en oprechte inzichten niet belangrijk vinden... Dubbel en dom.... Dat noem ik dubbel D,s...:) ;)

Drummer JS
Nieuwe Gebruiker
Nieuwe Gebruiker
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 17 dec 2017, 11:06
Locatie: Goes

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 20:02

Wat dacht je van pensioenen??? Hier gaat men toch veel uitgeven als men wat ouder is, terwijl in t noorden, Noorwegen,Zweden men toch dat geld meer hebben als ze nog kinderen thuis hebben...Klopt dat nog, die regeling, of heb ik t mis???

Gebruikersavatar
plato
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 2527
Lid geworden op: zo 31 mar 2013, 08:24

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

vr 22 dec 2017, 20:21

Wat dacht je van pensioenen??? Hier gaat men toch veel uitgeven als men wat ouder is, terwijl in t noorden, Noorwegen,Zweden men toch dat geld meer hebben als ze nog kinderen thuis hebben...Klopt dat nog, die regeling, of heb ik t mis???
Ik neem aan dat je de WAO bedoelt. Concreet weet ik geen antwoord op die vraag. Wel is het zo dat Denemarken -structureel- het beste pensioenfonds ter wereld heeft. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/28/de ... 37-a372397

Het Nederlandse probleem is de structurele onbetrouwbaarheid van de Nederlandse regering/overheid. Het venijn zit hem niet zozeer in de hoogte van het inkomen maar de lasten die aan de burger worden opgelegd. Bruto -/- alle lasten: is netto besteedbaar inkomen.

'''Maar inmiddels wordt duidelijk in wat voor bochten het kabinet zich hiervoor heeft gewrongen. Van lastenverlichting blijkt per saldo geen sprake. Sterker nog: de komende jaren worden de lasten voor burgers en bedrijfsleven met in totaal 3,4 miljard verzwaard, zo blijkt uit berekeningen van Financiën die vrijdag naar de Kamer zijn gegaan. Alleen omdat dit minder is dan de 9 miljard aan lasten verzwarende maatregelen die al in de planning stonden, spreekt de nieuwe coalitie alsnog van een lastenverlichting.'''
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1079460 ... -verschiet

Bij NL ouderen die een eigen woning hebben en hypotheekvrij zijn, wordt een boete opgelegd. De overheid noemt dat zelf heel beleefd een belasting betalen.

Oftewel een jarenlang keurig en doordacht leven dat gericht werd op de toekomst...wordt afgestraft.

Drummer JS
Nieuwe Gebruiker
Nieuwe Gebruiker
Berichten: 33
Lid geworden op: zo 17 dec 2017, 11:06
Locatie: Goes

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

zo 24 dec 2017, 11:46

Klopt Plato!! Erg jammer om deze feiten allemaal te lezen, maar goed dat er mensen zijn die dat mogen doorzien, waar anderen erg naief en schijnbaar makkelijk door t leven gaan....;)

Fijne Dagen Plato en heel erg bedankt voor de harde concrete cijfers!!!

Kerstgroet, Jeroen.

Gebruikersavatar
plato
Verslaafde Gebruiker
Verslaafde Gebruiker
Berichten: 2527
Lid geworden op: zo 31 mar 2013, 08:24

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

zo 24 dec 2017, 12:06

Klopt Plato!! Erg jammer om deze feiten allemaal te lezen, maar goed dat er mensen zijn die dat mogen doorzien, waar anderen erg naief en schijnbaar makkelijk door t leven gaan....;)

Fijne Dagen Plato en heel erg bedankt voor de harde concrete cijfers!!!

Kerstgroet, Jeroen.
Det var så lidt...

Gebruikersavatar
Rianne
Eigenaar
Eigenaar
Berichten: 7697
Lid geworden op: vr 05 feb 2010, 16:58
Locatie: Wageningen
Contacteer: Website

Re: ‘Voor jezelf beginnen’, speciaal voor hoogbegaafden

zo 24 dec 2017, 16:55

Dit gaat wel erg off topic; heeft niet zo veel meer met het IHBV-initiatief en startende ondernemers te maken, hoe interessant verder ook.
Ik sluit het topic, maar nodig jullie uit een apart draadje te openen als je over dat zijspoor wil doorgaan.

Terug naar “Oproepen van het IHBV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast